Alla samlingarMin bilApp
Godkänna körjournal | App

Beskriver hur du via appen godkänner din körjournal.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du ska godkänna körjournalen för en viss månad kan du göra det via vår app, Fleet.

1. Klicka på Min Bil och klicka därefter på Körjournal i bottenmenyn.

2. Växla till den månad du önskar att godkänna.

3. Kontrollera att månadens resor är korrekta sett till restyp och ev. syften. Klicka sen på knappen Godkänn period och lås alla resor.

4. Körjournalen behöver kalibreras innan den kan godkännas. Klicka på knappen Kalibrera mätarställning och skriv in den nuvarande mätarställningen.

1. Om mätarställningen stämmer trycker du på knappen Den stämmer.

2. Om mätarställningen inte stämmer klickar du på Kalibrera.

1. Om differensen mellan bilen och appen är väldigt stor (över 15%) kommer appen att vilja skapa en korrigeringsresa.
        Här kan du ställa in hur stor del av din differens som ska fördelas mellan privat kontra tjänst samt välja vilken månad du önskar att korrigeringen ska hamna i.
        När du är nöjd klickar du på Skapa korrigering.

5. Du får nu en sammanställning över dina ev. korrigeringsresor samt hur mycket du har kört privat, i tjänst samt totalt. Klicka på Godkänn period och lås alla resor. Körjournalen är nu godkänd.

Bra att veta!

• Innan du godkänner perioden finns det möjlighet att få körjournalen skickad till dig. Du kan välja vilket filformat filen ska skickas i samt om den ska hantera alla resor, bara de i tjänst eller bara de som är privata.

• Om du godkänner och kalibrerar din månad senare än den 7:e i nästkommande månad kommer en ev. korrigeringsresa automatiskt att läggas i den nästkommande månaden.