Säker Hemkomst | Användarmanual
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta är en manual som beskriver hela funktionen Säker Hemkomst.

Säker hemkomst är en funktion som ger ett larm om ett eller flera fordon inte är tillbaka inom ett uppsatt område (även kallat för "geofence") vid en given tidpunkt

För att komma åt funktionen behöver du logga in på vår webbsida, login.infobricfleet.se. Klicka på Spåra och leda och sedan fliken Säker Hemkomst. Om Säker Hemkomst inte är något som syns från din användare kontaktar du din säljare för hjälp med att få den aktiverad.

Larmhistorik

Här får du en översikt över alla larm som utlösts under den valda perioden.

Börja med att skapa områden som skall övervakas om du inte redan gjort det. Se längre ner i manualen hur du gör det, under titeln Inställning.

Välja period

1. Välj ett av de förinställda tidsintervallen uppe till vänster eller klicka på kalender-ikonen

och ange ett specifikt tidsintervall.

Visa detaljer

1. Klicka på ett larm i listan och välj Visa detaljer

2. Du får nu fram området som larmet utlöstes i och sedan ser du även hur fordonet som utlöste larmet har åkt.

3. Du kan använda tidslinjen upptill kartan för att se hur bilen har åkt under perioden

4. Klicka på krysset uppe till höger för att minimera detaljvyn

Inställning

Lägga till område

1. Sök eller navigera dig till en adress där du vill skapa en plats.

2. Högerklicka på kartan och välj Lägg till.

3. Du kan nu justera platsens område genom att dra i de cirklar som finns i ramen för området tills den får formen du önskar.

4. Fyll i nedan fält som du finner till höger:

• Företagsnamn: Välj den organisation du önskar att den säkra hemkomsten ska avse.

• Namn: Skriv det namn på önskar döpa området till.

• Giltig från och Giltig till: Om du önskar att platsen enbart ska gälla för ett visst tidsintervall går det också att ange i dessa fält. Om man inte anger något tidsintervall kommer platsen att finnas kvar tills man tar bort den.

5. Välj om Säker Hemkomst alltid ska vara aktiv eller om den bara ska vara aktivt inom ett tidsfilter.

6. Klicka Spara ändringar. Platsen är nu skapad.

Ta bort eller ändra ett område

1. Sök fram, navigera på kartan eller välj en befintlig plats från listan till höger.

2. Klicka på området och välj ändra eller ta bort.

Tips! Om du önskar att bli notifierad vid inträde/utträde för Säker Hemkomst, kontakta vår support.