Mina fordon
Webb
Vanliga frågor och svar kopplat till Mina fordon
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur gör jag för att importera mina fordon?

För att importera dina fordon behöver du först börja bevaka ett företag. Efter att du börjat bevaka ett företag kan du välja vilka av företagets bilar du vill importera. Här är en kort video som visar hur du gör.

Vilka företag kan jag bevaka?

Vi matchar de registreringsnummer som ligger på ditt konto med Transportstyrelsens register och hittar vilka företag som är relevanta för dig att bevaka.

Kan jag bevaka flera företag?

Ja, ifall du har bilar inom olika företag kommer du att kunna bevaka flera företag.

Behöver jag lägga in mina fordon manuellt?

Nej, du behöver inte lägga in dina fordon manuellt. Du kan importera de fordon som finns registrerade på ditt/dina företag i Transportstyrelsens register. Vid importen får vi med följande data kring varje fordon:

1. Registreringsnummer

2. Fabrikat

3. Modell

4. Årsmodell

5. Färg

6. Bränsletyp

7. Fordonstyp

8. CO2 utsläpp per KM

9. Antal passagerare

10. Årsskatt

11. Organisationsnummer

12. Besiktningsstatus (fordonsstatus)

13. Datum för när fordonet behöver besiktigas

14. VIN nummer

15. Registrerad brukare

16. Verklig ägare

Kan jag lägga in fordon som inte finns registrerade hos Transportstyrelsen?

Ja, du kan välja att lägga till fordon manuellt. Det gör du genom att gå till fliken Fordon i modulen Mina fordon och klicka på Lägg till fordon.

När du fyllt i fordonets registreringsnummer har du möjligheten att hämta data ifrån Transportstyrelsens register, eller lägga in all data själv.

Du kan även lägga in fordon som saknar registreringsnummer eller saker som inte är fordon genom att välja Registreringsnummer saknas.

Hur ofta uppdaterar sig mina bevakade företag?

Ditt bevakade företag uppdaterar sig månadsvis och kommer på så sätt hålla sig uppdaterat när du köper in eller säljer av fordon. Du kan även uppdatera ett bevakat företag manuellt genom att klicka på kugghjulet inom modulen Mina fordon och klicka uppdatera på den organisation som du vill ska uppdateras.

Hur ofta uppdaterar sig mina importerade fordon?

Datan om dina importerade fordon uppdaterar sig en gång per vecka, varje söndag. På så sätt håller systemet sig uppdaterat med allt som rör dina fordon.

Varför visar systemet fel status på fordonen?

Systemet uppdateras inte i realtid utan detta sker normalt en gång per vecka. Därav förekommer det en viss fördröjning innan data uppdateras i systemet.

Kan jag lägga in mina leasingavtal i Mina fordon?

Ja, du kan med fördel lägga in och hantera dina leasingavtal i Mina fordon. Det gör du på fordonets inställningar. Navigera till fliken Fordon i modulen Mina fordon och klicka på de tre prickarna längst till höger på det fordon du vill lägga in ditt avtal på och klicka sen på Se fordonsinställningar. Klicka sedan på fliken Avtal.

Hur funkar “Att göra” fliken?

Att göra-fliken hittar du din personliga att göra lista som fylls på automatiskt utifrån vad det är som du behöver åtgärda med dina fordon eller uppkopplade enheter. Där kommer det in uppgifter som berör:

Service

• Boka service

• Service inte rapporterad

• Servicelampan lyser

• Manuellt rapporterad skada

• Låg batterispänning

• Fordon saknar serviceschema

• Byt till vinter eller sommardäck

Enhetsstatus

• Tappat kommunikation

• Enheten har blivit utdragen

• Fordon är inte uppkopplat

Dina fordon

• Nytt företag att bevaka

• Nya fordon hittade på ditt företag

• Fordon som inte används

• Onormal bränslepåfyllning

• Fordon saknar körjournal

Leasing

• Leasingperioden löper snart ut

• Leasingperioden har löpt ut

• Varning för överanvändning

• Varning för låg användning

Besiktning

• Boka besiktning

• Körförbud

Kan jag lägga till egna uppgifter i “Att göra” listan?

Nej, just nu kan du inte lägga in egna uppgifter i att göra listan.

Hur funkar “Översikt” fliken?

På översiktsfliken kan du se färdiga dashboards som sammanfattar hela din fordonspark på ett visuellt och lättsmält sätt. Där kan du se grafer som sammanfattar tre olika områden.

1. Vad det är du har

• Fordonstyper

• Fabrikat

• Årsmodeller

• Bränsletyper

• Leasade fordon

2. Vad deras status är

• Hur hanteras körjournaler

• Antal rapporterade skador

• Besiktningar

3. Hur de används

• Totalt körda sträckor

• Genomsnittlig körsträcka per bil och dag

• CO2 utsläpp

• Resor utan förare

Varför kan jag inte beställa enheter?

I första versionen av Mina fordon går det enbart att beställa enheter till fordonstyperna bilar och släpvagnar. För övriga fordon kontakta du säljavdelningen.

I vissa fall behöver vi uppdatera ert avtal för att ni ska ha möjlighet att lägga beställningar direkt i systemet.

I dagsläget kan man bara beställa de modulerna som man redan har avtalat. Vill man uppgradera sitt avtal behöver man kontakta säljavdelningen.